Waarom heeft Altemp een eigen studiedienst?

Er zijn verschillende studiediensten in Vlaanderen waarop installateurs van woontechnieken beroep kunnen doen. Maar wij hebben onze eigen studiedienst. Waarom? Omdat het allerlei voordelen oplevert.

Wat doet een studiedienst?

Voor de installatie van een verwarmingsinstallatie, airco of ventilatiesysteem zijn er allerlei berekeningen nodig. Bijvoorbeeld:

  • Vermogensberekening voor de cv-ketel op basis van het gebouwvolume, de isolatiegraad, enz.
  • Het uittekenen van een legplan voor de vloerverwarming.
  • Debietberekening voor het ventilatiesysteem.

Een studiedienst voert al deze calculaties uit. Op deze manier garandeert men een correcte werking en een optimaal wooncomfort.

De voordelen van een eigen studiedienst

Heel wat bedrijven die gespecialiseerd zijn in installatietechnieken spenderen dit uit aan een externe studiedienst. Wij kunnen – bij afwezigheid van een extern studiebureau – zelf instaan voor alle berekeningen. Want dat heeft allerlei voordelen:

  • In-house kennis. Altemp heeft vele jaren ervaring met allerlei technieken. We hebben dus alle knowhow in huis om de juiste berekeningen te maken.
  • Advies voor de klant. Dankzij onze eigen studiedienst kunnen we klanten nog beter adviseren.
  • Snelheid. Omdat we niet moeten wachten op een externe partner, verlopen onze projecten veel vlotter. Er is een korte communicatielijn tussen planners, calculators en installateurs.

Heb je een opdracht voor ons?
Wens je meer informatie over onze diensten?

Neem contact of vraag je offerte