Waarom kies ik best voor een onderhoudscontract?

Vroeg of laat heeft elke cv-ketel een onderhoud nodig. Dat is zelfs verplicht.

De meeste mensen plannen zelf een serviceafspraak in. Maar een onderhoudscontract is waarschijnlijk een betere optie. Want dat biedt allerlei voordelen.

Warmte zonder zorgen

Met een onderhoudscontract hoef je niet wakker te liggen van nazichten en herstellingen. Want de meeste werken zijn inbegrepen in de prijs. Je kan dus zorgeloos genieten van jouw verwarmingsketel, zonder schrik te hebben van onverwachte kosten.

Nooit meer een onderhoud vergeten (en een boete riskeren)

Het onderhoud van een verwarmingsketel is verplicht. Voor een toestel op stookolie is dat jaarlijks, voor een toestel op aardgas om de twee jaar. Na het onderhoud krijg je een keuringsattest.

Spijtig genoeg vergeten heel wat mensen een onderhoudsbeurt in te plannen. Dat kan een boete opleveren. De gemeentelijke milieuambtenaar of toezichthouder van de lokale politiezone kunnen een proces-verbaal opstellen als je geen geldig keuringsattest hebt. Daarnaast schend je mogelijks de voorwaarden van je brandverzekering.

Met een onderhoudscontract is dat niet langer een probleem. Wij contacteren jou. Zo vergeet je nooit meer een afspraak te maken. Handig, toch?

Veilig en zuinig

Dankzij een onderhoudscontract ben je zeker dat jouw cv-ketel in topconditie verkeert. Zo blijft het rendement op peil. Want na verloop van tijd kunnen roetaanslag en andere mankementen het rendement aantasten.

Een periodiek onderhoud verhoogt ook de veiligheid. Onze techniekers controleren of het toestel aan alle normen voldoet.

Je spaart zelfs geld uit. Want een onderhoud pakt mogelijke problemen proactief aan. Zo kan een kleine storing niet uitgroeien tot een kostelijk defect.

Recht op garantie

Alle cv-ketels die in de Europese Unie op de markt komen hebben een garantietermijn van 2 jaar. Maar sommige producenten verlengen dit tot 5 jaar. De enige voorwaarde is een onderhoudscontract bij een gecertificeerd techniekbedrijf (zoals Altemp).

 

Heb je een opdracht voor ons?
Wens je meer informatie over onze diensten?

Neem contact of vraag je offerte