Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Er zijn redenen genoeg om voor een warmtepomp te kiezen. Want dit toestel heeft verschillende voordelen ten opzichte van een cv-ketel op aardgas of stookolie. Hieronder vind je een overzicht.

 

Voordeel #1: Ecologisch

Een warmtepomp verbruikt geen fossiele brandstoffen. In combinatie met groene stroom – bijvoorbeeld van je eigen zonnepanelen – geniet je van een 100% ecologische verwarming. Dat is goed nieuws voor Moeder Natuur.

Voordeel #2: Kostenbesparing

Een warmtepomp kan je stookkosten verlagen. En een lagere energiefactuur is altijd mooi meegenomen, toch? Bij dit voordeel moeten we wel een kanttekening maken, want deze energiebesparing is enkel mogelijk bij een correcte toestelkeuze en installatie.

Voordeel #3: Toekomstgericht

De Vlaamse regering verbiedt de installatie van stookolieketels in nieuwbouw en renovatieprojecten vanaf 2021. En er zijn al heel wat nieuwe verkavelingen zonder gasaansluiting. Bovendien is het gas van onze noorderburen niet meer aanwendbaar voor nieuwe installaties.

De installatie van een traditionele cv-ketel is dus niet altijd een goed idee. Een warmtepomp is een veiligere keuze. Want hiermee ben je klaar voor de toekomst.

Voordeel #4: Koelen

Wist je trouwens dat een warmtepomp ook kan koelen? Met één druk op de knop verandert het toestel in een airco. Dat is handig op warme zomerdagen.

Voordeel #5: Geen schoorsteen

In tegenstelling tot een klassieke cv-ketel op aardgas of stookolie heeft een warmtepomp geen schoorsteen nodig. Je moet enkel een plekje vinden voor de buitenunit. Maar die kan in de tuin staan, op een plat dak, tegen de gevel… Als je voor een geothermische warmtepomp kiest, is er zelfs geen buitenunit.

Voordeel #6: Premie’s

Voor sommige warmtepompen krijg je een premie. Dat maakt deze investering nog interessanter, want de terugverdientijd verkort. Neem voor meer informatie een kijkje op energiesparen.be.

Voordeel #7: Geen CO-gevaar

Warmtepompen produceren geen CO, omdat er geen verbranding is. Een CO-vergiftiging is dus uitgesloten. Dat maakt van warmtepompen de meest veilige manier om je woning te verwarmen.

Heb je een opdracht voor ons?
Wens je meer informatie over onze diensten?

Neem contact of vraag je offerte